joi, 10 aprilie 2008

Idei...idei...(proiect)

Un punct si de la capat..
Un nou proiect, alte noi cerinte, alte idei, alte cunostinte...alte incercari..
De asta data vom incerca sa proiectam o autogara...autogara la iesirea din Ialoveni:)
si uite-acum tot citesc si studiez tot ce tine de autobuse, autogari, gari, distante, rotiri, marimi...intr-un cuvant tot ce-ti poate spune Neufert (iar cartea asta este o adevarata comoara pentru arhitecti).
Este absolut necesar sa stii de la ce sa incepi, iar inceputu' este un studiu, un studiu despre autogari (in cazul dat) si tot ce tine d/e asta(la fel si sa vezi ce s-a mai facut in domeniu, cine, cum, unde, cand)...i'll skip the part with time, ca timpul alocat pt acest studiu este de 2 zile, foarte putin dupa mine, dar asta e...
Idei sunt multe si toate sunt ft apropiate unui stil mai ingineresc asa, dar in acelasi timp destul de simplu. Deocamdata la stadiu' de schita foarte vaga, dar maine probabil va aparea deva un volum (la fel la nivel de schita, dar ceva mai sigur). 
Vreau sa fie un proiect frumos, mai mult ca niciodata anu' asta, imi doresc un proiect frumos si in totalmente pe placu' meu.
Fac toate astea pentru mine, pentru a intelege mai bine tot procesu' proiectarii, dar si rezultatul care va iesi..oricare nu ar fi. Stiu ca vor fi zile, mai bine zis nopti in care nu voi dormi, atunci cred ca voi scrie mai rar. Vom vedea..Ca un ultim proiect pt anu asta de studiu..
Va fi o autogara destul de mica, de fapt este un proiect ft mic, in comparatie cu precedentul muzeu. Autogara cu o capacitate de 50 de pasageri (simultan/in acelasi timp) si un peron cu doar 3 cheriuri (atat de plecare, cat si de sosire, posibilitate de a face 2 cheiuri de plecare si 1 de sosire, dar ma mai gandesc).
Capacitatea totala (cu evidenta persoanelor aflate pe peron, in asteptarea pasagerilor)-65 de persoane..
In curand voi veni si cu niscaiva fotografii, incercari :D

Si intr-un final, nishte imagini cu ce s-a mai facut in domeniu:)
Gari (nu neaparat auto ;) ):
Probabil cel m mult din ce am studiat, mi-a placut proiectul lui Calatrava(si desigur sunt ft subiectiva 8->). (http://www.calatrava.com/)
Estação do Oriente, Lisbon, Portugal (1998)


RATP Bus Centre, Thiais, France si Hoofddorp bus station, nio architecten , Hoofddorp, Netherlands (mai sunt si altele, dar mai trebe si de lucrat:D)

1 comententarii:

coupdecoeur spunea...

Hello
a small mark at the time of my passage on your very beautiful blog!
congratulations!
thanks for making us share your moments
you have a translation of my English space!
cordially from France
¸..· ´¨¨)) -:¦:-
¸.·´ .·´¨¨))
((¸¸.·´ ..·´ -:¦:-
-:¦:- ((¸¸.·´* ~ Chris ~ -:¦:-
http://SweetMelody.bloguez.com
http://riadisahora.bloguez.com

Trimiteți un comentariu

They say about me:

"Can you believe that love for art and beauty is able to drive people kilometers away, from North to South? Well, so it is. Rodica Dumbrăveanu is a young ambitious artist who comes from Balţi, Moldova, to study architecture. As God endowed her with a special talent in the art of photography, she accepted this gift and made proficiency in the domain. It is not a secret that Rodica won several photo contests. And here she is, at the exhibition dedicated to the International Baby-wearing Week. Once more, her works demonstrate the author’s highly-developed feeling for space and graphics location. Rodica’s wonderful profound pictures hint to her different world vision, which is possible only for a fine psychologist, a kind-hearted person, a skilled artist. "La distanţa unui pupic..." — “Close enough to kiss…” will astonish you by the extraordinary presentation of the unique moments happening in the mother-and-child intimacy. Such moments as these revealed by Rodica will help you to see the world otherwise, in a special unrepeatable way."

Varvarici. 

Comentarii recente