sâmbătă, 14 iunie 2008

Sunt chiar foarte curioasa

Oare cand pe strada Albisoara, sub pod, strada Ismail, nu vor mai fi inundatii cand ploua fooooooooarte insistent?

Anul trecut, vara, mi se intimplase sa merg intr-un microbus (112/119), ma intorceam de la facultate, si ploua, ploua cu tarie, foarte intens, ajungem la strada cu pricina, si vedem doar aaaaaaapaaaaaaa in fata, un adevarat ocean. Soferul, foarte curajos ne zice noua, pasagerilor, "Daca merg mai departe, imi moare motoru'", si privelistea din fata ii sustinea vorbele..Erau v-o 5-6 mashinute, v-o 3 microbuse care asteptau mashinile de evacuare, sa-i scoata din "oceanul" creat in 10 min!!! atata a durat suvoiu ala de apa!

Pai si zice asta, dar nu se opreshte, merge mai departe... Merge, merge...nu a durat nici 3 minute, timp in care nivelul apei a ajuns aproape de ferestre (!!! ) si moare motoru'! Minunaaattt! Ce mai conteaza ca el a prevazut faptu', a crucit si rasdumnezeit si "blea"-uit (;))) )...Daca lui i-a murit motoru' si va trebui sa scoata nu mai tin minte cate sute de dolari din buzunar pentru a lua altul in loc...
Ce sa facem?! Asteptam sa vina mashinica de evacuare...timp in care in microbus intra apa, normal!!! ca doar apa ajungea la ferestre.. Iarasi, soferul panicat peste poate..Vine masinica, ne aduce la "mal"...totul se termina cu bine pentru pasageri, doar ca nu am ajuns la destinatie. Pentru o mai mare siguranta, am urcat dealu', pe jos, si am mers sa iau un alt microbus.

Astazi, in Chisinau a plouat. A plouat ft tare si destul de mult timp, cred ca a durat aproape o ora. Aveam ceva treaba in orash si cand sa ma intorc acasa, ploua pe rupte. Biiine.. Urc in 112, sa ajung mai repede acasa, ajungem la intersectia care duce spre Albisoara, sta o masina de politie, care cica a inchis drumu' (imediat am inteles care e idee, iara acolo e "ocean"). Soferu', foarte precaut, intreaba politistii, "Se poate merge pe acolo? Ori sa ma intorc?". Aia ii raspund: "Du-te"... (Ce ganduri meschine o fi avut? ;)) dracii)..Mergem, nici 3 minute, si vedem "oceaaan" umplut cu "balene" plutitoate care asteapta o minune sa ajunga la mal.
Soferu' (ca asa le sta lor bine) ii dumnezeieste pe drag(c)ii (nu ma pot abtine ;)) ) politisti si se intoarce! (Au luat aminte de anu trecut si nu mai sunt asa de curajosi;)) ). Adevaru' e ca de data asta nivelul apei era muuuuuult mai mare.

Soferu s-a intors si a ocolit drumu, si-a schimbat putin ruta, traficul era infernal pe strada Ismail! De-a dreptu INFERNAL! Cred ca am stat cam 20 de minute pentru a parcurce suta de metri..

Cam asa arata de sus, fotografiile nu-mi apartin, au fost facute publice pe un tracker, sub forma de torrent.

Apocaliptice imagini! De-a dreptu' inspaimantatoare! In centrul Chisinaului! Asa zis-a capitala a unei asa zise republici! Halal capiala!

Din cate observati din fotografii, lumea era pregatita, si-au scos si costumu' pentru scufundari in apa..;))

Uite asa, avem si noi mica noastra Venetie, de cateva ori pe an.
Traiasca Venetia!!!
5 comententarii:

Jeka spunea...

nu mi-a venit sa cred ca pozele sunt facute la Chisinau. M-am convins vazind numarul de inmatriculare pe una din masini.. super poze. asta trebuia vazut..

moon spunea...

Ba da... e in Chisinau.. am vazut-o si eu cu ochii mei si ce e cel mai grav, ca nu e pt prima oara si ca nimic nu se face pentru a schimba asta!
Acelasi lucru l-am vazut si acum un an, tot acolo, Albisoara sub podu de la Ismail...

Adriana spunea...

wow, aici tot a plouat cam toata ziua ieri, dar nu exista inunandatii in centrul orasului. ai dreptate, halal capitala. ce sa mai vb de saracele sate.

Paul Hodorogea spunea...

eu cred ca nu eram cand s-a facut poza asta.. :) nu cred ca e adevarat..

In moldova catastrofe nu există :P

p.s. treci pe wordpress.com

;)

moon spunea...

Paul, adica sa trec cu traiu pe wordpress?...
Care ar fi avantajele wordpressului, sa ma faca sa renunt la blogspot? :D

Nici eu nu eram cand s-au facut fotografiile, sau poate eram, dar in microbus :))) si nu aveam aparatu foto la mine.. Am scris acolo ca le-am luat de pe trackeru rascunoscut md :) au fost publicate acolo..

Republica Moldova (ca si sintagma si nu numai) e o catastrofa:))

Adriana, asta e..:) ploua bine..

Trimiteți un comentariu

They say about me:

"Can you believe that love for art and beauty is able to drive people kilometers away, from North to South? Well, so it is. Rodica Dumbrăveanu is a young ambitious artist who comes from Balţi, Moldova, to study architecture. As God endowed her with a special talent in the art of photography, she accepted this gift and made proficiency in the domain. It is not a secret that Rodica won several photo contests. And here she is, at the exhibition dedicated to the International Baby-wearing Week. Once more, her works demonstrate the author’s highly-developed feeling for space and graphics location. Rodica’s wonderful profound pictures hint to her different world vision, which is possible only for a fine psychologist, a kind-hearted person, a skilled artist. "La distanţa unui pupic..." — “Close enough to kiss…” will astonish you by the extraordinary presentation of the unique moments happening in the mother-and-child intimacy. Such moments as these revealed by Rodica will help you to see the world otherwise, in a special unrepeatable way."

Varvarici. 

Comentarii recente